07 oktober 2021

Mijn OntdekRijk

Evenement aangemaakt doorTechniekRijk OntdekRijk
ContactpersoonAnnelies van Helvoort - anneliesvanhelvoort@techniekontdekrijk.nl
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van TechniekRijk OntdekRijk
Inschrijving sluit op5 oktober 2021
 
LocatieTechniek OntdekRijk, Burg. Brokxlaan 20, 5041SB Tilburg. Techniek OntdekRijk is gevestigd in Ontdekstation013
Tijd19.00-21.30 uur
BijzonderhedenKorte en ‘to the point’ professionaliseringsbijeenkomsten die het gebruik van ‘Mijn OntdekRijk’ duidelijk en toegankelijk maken. In ‘Mijn OntdekRijk’ vind je leuke, leerzame en interessante activiteiten die voldoen aan je doelen en die je in plaats van je taal-, reken-, wo- of andere les kunt uitvoeren. 3 bijeenkomsten van 2,5 uur (inclusief pauze en thee-klets-uitwissel- tijd). Hierin nemen we je mee in de wereld van W&T in combinatie met het lesprogramma van je eigen groep en wat dit doet met de kinderen in je groep. Na de 3 bijeenkomsten staat Mijn OntdekRijk open voor jou en je team. Je neemt alleen of met een paar collega’s deel. Wil je met het hele team deelnemen maak dan een afspraak zodat we dat kunnen plannen passend in jullie schooljaaragenda.
 
SessieleiderAnnelies van Helvoort en Laudy Brouwer
Sessieleider infoWij zijn beiden leerkracht en actief in Techniek OntdekRijk. Om Wetenschap en Techniek activiteiten nog makkelijker, laagdrempeliger en voor jullie toegankelijk te maken hebben wij naast het ontvangen van groepen in Techniek OntdekRijk de digitale omgeving ‘Mijn OntdekRijk’ ontwikkeld. Zoals we al een 5-tal jaren bij de groepsbezoeken laten zien kunnen W&T activiteiten prima in plaats van je reken- of taalles, maar zijn ook een prima invulling voor een WO-, muziek-, drama- of andere les. Je kunt er namelijk dezelfde doelen mee bereiken. En alles gericht op ‘in plaats van’ zodat het er niet bij komt en jullie het zelf in kunnen passen binnen het aanbod aan je groep. Voor meer info zie www.techniekontdekrijk.nl. Ook voor een bezoek met je groep aan Techniek OntdekRijk kun je terecht op deze site.
ThemaBrede talentontwikkeling, ICT-vaardigheden, Onderwijsontwikkelingen, Klassenmanagement, Pedagogisch handelen, Didactisch handelen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Directie, Onderwijsondersteunend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Tijdens de 3 bijeenkomsten zullen we ingaan op het bijzondere van W&T activiteiten voor kinderen, wat het met ze doet en wat het voor jou als leekracht betekent. We besteden aandacht aan het Ontdekkend en Onderzoekend leren en kijken samen met jullie naar 'MIjn OntdekRijk'. We begeleiden en ondersteunen bij het bedenken van activiteiten voor de komende weken in je groep, die in plaats van een andere les komen en waarbij je hetzelfde doel behaald. Ook bedenken we samen hoe je de rest van jouw team hiervoor enthousiast kunt krijgen. TzT zal er een terugkombijeenkomst gepland worden waar je bij aanwezig kunt zijn.

Mijn OntdekRijk bestaat uit drie bijeenkomsten vn 19.00-21.30 uur:
7 oktober 2021
8 november 2021
7 december 2021