21 oktober 2021

Ontmoeting POVO-013

Evenement aangemaakt doorT-PrimaiR
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-PrimaiR
Inschrijving sluit op19 oktober 2021
 
LocatieCampus 013
Tijd16.00 - 18.30 uur
 
Thema
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Directie, Onderwijsondersteunend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

Al jaren proberen we de kloof die er zit tussen het PO en VO voor leerlingen te verkleinen. Essentieel daarbij is dat we dit niet alleen voor de leerlingen doen, maar ook voor de professionals die met deze leerlingen werken. Daarom hebben we dit jaar de jaarlijkse ontmoeting van Po en Vo, voorheen de carrousel,  aangepast. Nadrukkelijk hebben we dit jaar alle mentoren klas 1 uit het VO uitgenodigd om samen met de experts uit het PO in gesprek te gaan. Leren van en met elkaar.

Inhoud

Natuurlijk heeft het laatste anderhalf jaar in het teken gestaan van Covid. Dat dit grote impact heeft gehad op het onderwijs, de leerlingen en de collega’s, is evident. Rapporten, onderzoeken, enquêtes en vragenlijsten; we worden er bijna dagelijks mee geconfronteerd. Er is een enorme zak geld richting het onderwijs gestuurd om hieraan iets te doen. Toch is dat zeker niet het enige wat er aan de hand is in onderwijsland. Ook al vóór corona waren er ontwikkelingen die het onderwijs veranderden. Nieuwe onderwijsconcepten, meer gepersonaliseerd en meer maatwerk, zijn in deze discussies vaak leidend. Kansenongelijkheid, segregatie en tweedeling in de maatschappij is een ander veel gehoord vraagstuk waar politiek en onderwijs mee bezig zijn. Initiatieven als 10 tot 14, community school,  brede instroom en hoger adviseren worden in deze zoektocht vaak genoemd als oplossing. Personeelstekorten en ongelijkheid in betaling van onderwijzend personeel vergroten de zorgen in het onderwijs.

Covid is een crisis die ons is overkomen, maar zoals wel vaker bieden crises ook kansen. Wellicht is het nu het moment om daadwerkelijk tot veranderingen in het onderwijs te komen. We kunnen het nu immers aanpakken. Er zijn in elk geval financiële middelen. 

Programma

Inloop 
15.30 uur – 16.00 uur

Centrale introductie / mededelingen
16.00 uur – 16.05 uur

Lezing Steven Pont 
16.05 uur – 16.55 uur

Presentatie initiatieven 10-14  
16.55 uur – 17.25 uur

Interactief deel naar aanleiding van lezing Steven Pont 
17.25 uur – 17.55 uur

Afsluiting door Marcelle Hendrickx 
17.55 uur – 18.10 uur

Borrel; informeel netwerken 
vanaf 18.10 uur

Bijzonderheden

Graag bij "opmerkingen" vermelden of je werkzaam bent in het po of het vo.