17 januari 2022

Weten we van gekkigheid nog wat normaal is?

Evenement aangemaakt doorTangent
ContactpersoonSanne van Asseldonk - sanne.vanasseldonk@tangent.nl
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Tangent
Inschrijving sluit op16 januari 2022
 
LocatieDigitale bijeenkomst
Tijd19:30 - 21:00
 
SessieleiderBert Wienen
Sessieleider infoBert Wienen heeft als professional en projectleider in de jeugdhulp en in het onderwijs gewerkt. In juni 2019 promoveerde hij op een proefschrift over inclusive education en de rol van psychiatrische diagnoses in de onderwijscontext.
ThemaOnderwijsontwikkelingen, Educatief partnerschap
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Directie, Onderwijsondersteunend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

Laat je inspireren!

Inhoud

Wat vind jij eigenlijk een normaal kind of een normale leerling? En hoe bepaal je dat eigenlijk? Het zijn belangrijke vragen om over na te denken. Bijvoorbeeld in het streven om te komen tot meer inclusief onderwijs. In de lezing: weten we van gekkigheid nog wat normaal is, zal Bert Wienen de link leggen tussen normaliseren en meer inclusief onderwijs. Hij zal met u verkennen hoe de enorme focus op de individuele leerling ons niet dichter bij inclusief onderwijs zal brengen, maar ons er verder van zal verwijderen. Daarom is een ander perspectief meer helpend. Maar dan is het nodig om ons eerst af te vragen, weten wij van gekkigheid nog wel wat normaal is?

Programma

Lezing van circa 60 minuten.

Bijzonderheden

Capaciteit op locatie is 60 personen; wanneer anderhalve meter afstand moet worden gehouden is dat 30 personen. Capaciteit wanneer het event plaatsvindt via Teams is onbeperkt.