18 mei 2022

"Schatgravers in de klas", het kinderkwaliteitenspel!

Evenement aangemaakt doorT-PrimaiR
ContactpersoonNancy Brekelmans - info@nence.nl
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op18 mei 2022
 
LocatieOnline
Tijd15.00-15.45 uur
 
SessieleiderNancy Brekelmans
Sessieleider infoIk ben ruim 23 jaar leerkracht geweest en heb inmiddels 4 jaar mijn eigen praktijk voor remedial teaching & coaching. Zowel in de klas als in 1-1 sessies zet ik Schatgravers veelvuldig in en het leidt altijd tot iets bijzonders. Als licentietrainer van Schatgravers mag ik professionals volledig onderdompelen in dit spel. Ik gun het iedere leerkracht om te mogen ervaren wat het spel voor kinderen en jezelf kan betekenen t.a.v. zelfvertrouwen en verbinding tussen kinderen onderling, maar ook zeker in de relatie tussen leerkracht en kind.
ThemaBrede talentontwikkeling, Pedagogisch handelen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Onderwijsondersteunend personeel

Doel

Kennis maken met het spel schatgravers en hoe je dit in je eigen onderwijspraktijk kunt inzetten.

Inhoud

Het spel Schatgravers wordt met voorbeelden besproken en je gaat kort enkele mogelijkheden ervaren. Tevens krijg je een spelvariant mee om direct te kunnen spelen in de klas. Na de inspiratiesessie is er de mogelijkheid tot het volgen van een workshop, waar je de vele mogelijkheden gaat ervaren en werkvormen krijgt uitgereikt, die je in de klas en/of 1-1 kunt gaan inzetten. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je dit spel zou willen spelen. Bijvoorbeeld:

- om een persoon in zijn/haar kracht te zetten
- om je medespelers beter te leren begrijpen
- om inzicht te krijgen in hoe een ander naar jou kijkt
- omdat je als leerkracht meer wilt inzetten op kwaliteiten en mooie gesprekken met je kinderen
- om inzicht te krijgen in persoonlijke kwaliteiten en doelen

Inschrijven