03 oktober 2022

IB/KC/BPO Netwerk middag

Evenement aangemaakt doorPlein013
ContactpersoonLisanne Peters - adviescommissie@plein013.nl
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op3 oktober 2022
 
LocatieDe Rooi Pannen (vergaderzaal n.t.b.)
Tijd14:00-16.00
 
SessieleiderJacqueline Klerkx en Lisanne Peters
Sessieleider infoAdviescommissie Plein 013
ThemaEducatief partnerschap
DoelgroepOnderwijs: IB'er

Het maximum aantal inschrijvingen voor dit evenement is bereikt, maar je kan je inschrijven voor de wachtlijst

Doel

Als onderdeel van het ondersteuningsplan 2022-2025 is de ‘procedure voor advies, toeleiding, plaatsing en terugplaatsing’ van Plein 013 aangescherpt. Het doel is de rol van de adviescommissie versterken, scholen beter positioneren en stimuleren dat meer kinderen dichtbij huis en regulier op school geplaatst worden. De procedure is al besproken in het MT van Plein 013, met IB-ers van de SBO en SO scholen en met enkele instanties vanuit de onderinstroom. De Deelnemersraad heeft 20 juni j.l. ingestemd met het uitgewerkte beleid.

Dit schooljaar werken we de procedure verder uit en richten we ons op de praktische vertaling ervan. Dit betekent dat de adviescommissie op 8 september bij elkaar is gekomen om een concept werkwijze vorm te geven. Vervolgens wordt deze werkwijze uitgebreid besproken met de adviesgroep kwaliteit op 19 september. Aan de adviesgroep zal gevraagd worden om mee te denken over de praktische vertaling, maar ook over de betekenis voor verschillende rollen en huidige procedures. Daarna zullen er vier bijeenkomsten plaatsvinden waar alle IB’ers, BPO’ers en andere betrokkene zich voor kunnen inschrijven om deel te nemen. Vanaf 31 oktober zullen we de nieuwe werkwijze hanteren. Tot die tijd werken we nog op de bekende manier. In april/mei 2023 zullen vervolgens nieuwe bijeenkomsten worden gepland om de nieuwe werkwijze te evalueren waarin resultaten en uitdagingen worden besproken.

De vier bijeenkomsten zullen plaatsvinden op woensdag 28 september (ochtend), donderdag 29 september (middag) en maandag 3 oktober (ochtend en middag).

Inschrijven wachtlijst