07 oktober 2022

ACT in het onderwijs

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonMaud Straathof - m.straathof@dekracht.com
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Biezonderwijs
Inschrijving sluit op23 september 2022
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, 5011 EN Tilburg
Tijd9.00 uur - 12.00 uur
BijzonderhedenDe data van de training zijn: 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 4 november, 11 november, 18 november, 25 november, 2 december.
Kosten per deelnemer€ 600
BetaalwijzeFactuur
 
SessieleiderMaud Straathof en Hilde van Rijsewijk
Sessieleider infoMaud en Hilde zijn beiden ACT-opgeleid, en verzorgen al jaren de training ACT aan (onderwijs)professionals. Inspirerend, enthousiasmerend vanuit passie, vertrouwen en openheid, zijn daarbij de key-words.
ThemaInzetbaarheid
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Directie, Onderwijsondersteunend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

In de huidige maatschappij wordt er van ons als mens veel gevraagd. Als leerkracht word je niet alleen bevraagd op didactiek, maar ook om emotionele begeleiding en pedagogische steun te bieden aan het kind en het gezin.

In situaties waarbij hulpvragen complex zijn, vergt dit soms veel inzet en energie, waarbij je eigen welbevinden onder druk kan komen te staan. Life-events als bijvoorbeeld verlies, geweld, angst of scheiding zorgen voor emotionele ballast bij het kind en ouders. Dit uit zich vaak in complex gedrag, waarbij er een groot beroep wordt gedaan op de regulatievaardigheden van de leerkracht.

Om met het complexe gedrag en de emoties, om te kunnen gaan, heb je het nodig als mens om met voldoende draagkracht vanuit eigen waarden te kunnen handelen.

Met de ACT methodiek krijg je de mogelijkheid om met meer flexibiliteit en meer rust vanuit je waarden met life-events om te gaan, waardoor je vanuit eigenheid en in balans blijft werken. De training geeft jou als professional handvatten om leerlingen vanuit een rustige basis te leren omgaan met emoties en gedragingen vanuit zichzelf en hun omgeving.

 

Inhoud

Dit komt aan bod:

  • Inleiding op de ACT vaardigheden
  • Werken vanuit je waarden
  • Acceptatie en bereidheid
  • Leren nemen van afstand van emoties
  • Compassie met emoties en gedrag
  • Leren werken met de ACT matrix