24 mei 2023

De Rekenrobot in de klas

Evenement aangemaakt doorTechniekRijk OntdekRijk
ContactpersoonAnnelies van Helvoort - annelies.vanhelvoort@xpectprimair.nl
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van TechniekRijk OntdekRijk
Inschrijving sluit op15 mei 2023
 
LocatieOntdekstation 013, Burg. Brokxlaan 20, 5041SB Tilburg
Tijd15.30-17.30 uur
 
SessieleiderTim Vissers (Future MIndz), Ine Verheyen (Rekenhuis), Laudy, Will en Annelies (Techniek OntdekRijk en Ontdekstation013)
Sessieleider infoTim Vissers en collega’s van Future Mindz hebben software voor deze Robot ontwikkeld. Samen met Ine Verheyen en Inge Haverhals van het Rekenhuis hebben ze bekeken wat deze Robot kan betekenen in ons dagelijkse onderwijs. Dit heeft geleid tot een samenwerking tussen Future Mindz, Rekenhuis, Ontdekstation013 en Techniek OntdekRijk, waarbij de uitkomst deze inspiratie bijeenkomst is geworden. Dus meerdere partijen die hier erg enthousiast over zijn.
ThemaBrede talentontwikkeling, ICT-vaardigheden, Onderwijsontwikkelingen, Klassenmanagement, Pedagogisch handelen, Didactisch handelen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Directie, Onderwijsondersteunend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

Jullie laten ervaren hoe deze robot werkt, waar hij toe in staat is en hoe hij ingezet kan worden in het reguliere programma van de basisschool. De Rekenrobot heeft daarin een ondersteunde functie. Na afloop zijn jullie zo enthousiast dat wij ons niet voor kunnen stellen dat we over enige tijd nog scholen hebben zonder Rekenrobot. Bekijk het filmpje via onderstaande link:
klik hier (je moet daarna nog even op play klikken).

Inhoud

Een bijeenkomst waarbij je kennis maakt met de rekenrobot. Je kunt zelf aan de slag met deze bijzondere robot om vervolgens van het Rekenhuis te horen hoe deze robot ingezet kan worden in je onderwijs. Hij/zij zal leerkrachten ondersteunen, kinderen verrijken en deze robot is inzetbaar in alle leerjaren. Ook zal het financiele stukje aan de orde komen. En goed nieuws: In de toekomst meer software zodat deze robot ook voor andere leergebieden ingezet kan worden.

Programma

Kennismaken met de Rekenrobot om deze vervolgens in je onderwijs in te kunnen zetten.

Bijzonderheden

Bijzonder interessant voor Rekencoördinatoren!