26 september 2024

FLOW

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonMaureen Mentink - info.dekracht@biezonderwijs.nl
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op12 september 2024
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, Tilburg
Tijd16.00 uur - 17.30 uur
BijzonderhedenDeze training omvat 6 bijeenkomsten: De data zijn: 26-9-'24, 31-10-'24, 21-11-'24, 12-12-'24, 16-1-'25, 13-2-'25.
Kosten per deelnemer€ 500,-
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderMaureen Mentink en Arnold Baeten
Sessieleider infoMaureen en Arnold werken beiden als expert, trainer en coach bij Expertisecentrum De Kracht. Vanuit de overtuiging dat veerkracht en balans de onderlegger is van gezonde werknemers hebben zij FLOW ontwikkeld.
ThemaInzetbaarheid
DoelgroepOnderwijs, Kinderopvang

Doel

Het ziekteverzuim binnen het onderwijs is hoog, heel hoog. Het continue ‘aan’ moeten staan en de flexibiliteit die er verwacht wordt eist zijn tol. Door aandacht te hebben voor de afwisseling van inspanning en ontspanning ontstaat er een duurzame inzetbaarheid van onderwijs medewerkers. Deze training biedt de onderwijsmedewerkers een 6-tal disciplines die bijdragen aan balans in in- en ontspanning en hiermee aan een duurzame inzetbaarheid. De bijeenkomsten zijn gericht op een eerste kennismaking. De deelnemer kan zo een keuze maken welke discipline het best bij hem/haar past om daarna deze discipline meer een onderdeel te laten zijn van zijn/haar (werkzame) leven.

Inhoud

Bijeenkomst 1: mediteren
Bijeenkomst 2: Yoga (met gastdocent)
Bijeenkomst 3: Creatieve loopbaanplanning
Bijeenkomst 4: Wandel-coaching
Bijeenkomst 5: Mindfulness
Bijeenkomst 6: Tai Chi (met gastdocent)

 

Programma

De bijeenkomsten bestaan uit een kort theoriegedeelte (max. 15 min.) over de oorsprong van de discipline en hoe deze ingezet kan worden ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Daarna volgt een praktische les om de besproken discipline zelf te ervaren (45min-1 uur) en vervolgens vindt er een centrale korte terugkoppeling plaats waarin ervaringen gedeeld kunnen worden (15min-20min).

Inschrijven