09 oktober 2024

Training Foto-interview

Evenement aangemaakt doorOnderwijscentrum Leijpark
ContactpersoonAnnelies de Hoop - anneliesdehoop@datkanX11.nl
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op9 oktober 2024
 
LocatieOnderwijscentrum Leijpark, Professor Stoltehof 1, Tilburg
Tijd15.00-18.00u
BijzonderhedenKosten Deelname aan workshop inclusief het instrument € 210,-- Extra deelnemer van dezelfde organisatie € 75,-- (gratis voor werknemers van OCLeijpark, max. 10 personen)
Kosten per deelnemer€ 210
 
SessieleiderAnnelies de Hoop
Sessieleider infoAnnelies de Hoop is ergotherapeut en heeft een Master of Education. Zij werkt in het Primair Onderwijs. Annelies heeft het Foto-interview mede ontwikkeld op OCLeijpark (voorheen Mytylschool Tilburg) en heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het Foto-interview op de motivatie van leerlingen. Het Foto-interview is eigendom van OCLeijpark en Annelies geeft de Foto-interview trainingen vanuit haar bedrijf X11-ergotherapie&onderwijs.
ThemaOnderwijsontwikkelingen, Brede talentontwikkeling
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Onderwijsondersteunend personeel, Begeleiders Passend Onderwijs

Inhoud

Training  Foto-interview 

Het Foto-interview is een vraag- en oplossingsgericht instrument om kinderen en jongeren te helpen hun eigen wensen tot verbetering te kiezen. 

Met behulp van foto’s krijgen ze een stem om actief mee te denken in het eigen verbeter- en leerproces. 

Het instrument bestaat uit ruim 100 foto’s met dagelijkse vaardigheden en een negental specifieke oplossingsgerichte vraagkaarten om verbeterwensen te vertalen naar doelen vanuit hun eigen drijfveren. Er zijn twee versies beschikbaar: de PO versie voor kinderen in de leeftijd van het primair onderwijs en De VO versie voor jongeren in de leeftijd van het voortgezet onderwijs.  

 

Uit onderzoek is gebleken dat het Foto-interview niet alleen een instrument is, om kinderen en jongeren te helpen hun verbeterwensen te vertalen naar eigen doelen, maar dat het tevens effect heeft op hun zelfsturing en motivatie.  

Drijfveren voor het leer- en verbeterproces op school of in therapie worden meer intern ervaren (‘omdat ik het zelf zinvol vind’) en minder extern (‘omdat het moet van anderen’). Kinderen en jongeren kunnen beter verwoorden wat ze nodig hebben, krijgen meer vertrouwen in hun eigen krachtbronnen en gaan eigen oplossingsstrategieën toepassen.  

Recente onderzoeken en inzichten vanuit motivatietheorieën komen in de training aan bod. Door middel van praktijkvoorbeelden, verschillende werkvormen en film-/geluidsopnames is er ruimte om praktische ervaringen op te doen en te oefenen met het afnemen van het Foto-interview. 

Het Foto-interview is een product van Onderwijscentrum Leijpark (OCL) in Tilburg. De training wordt verzorgd door Annelies de Hoop van X11-ergotherapie&onderwijs. 

Bijzonderheden

 

Aanmelding   

Per mail     anneliesdehoop@datkanX11.nl of 

                 fotointerview@ocleijpark.nl  

Voor meer informatie     anneliesdehoop@datkanX11.nl of www.datkanX11.nl 

Telefoon     06 274 43 299  

Geef bij aanmelding duidelijk aan of u een PO of VO versie van het instrument wenst te ontvangen. 

Inschrijven